Adatvédelmi nyilatkozat

Személyes adatok védelme 

A http://www.northedge.hu webáruház (a továbbiakban "weboldalunk") a NOVADIS group s.r.o. tulajdonában van. Plovární 478/1, Plzeň 30100 és azonosító száma 10684191 (a továbbiakban "mi"). Nagy figyelmet fordítunk a személyes adatok védelmére, és nagyon gondosan kezeljük ezeket az adatokat. Az alábbiakban megtudhatja, hogy milyen adatokat dolgozunk fel többnyire látogatóinkról, hogy azokat hozzájárulásuk alapján vagy más jogalap alapján kezeljük-e, milyen célból dolgozzuk fel ezeket az adatokat, és azt is, hogy mennyi ideig tároljuk azokat nálunk. 

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel? 

Az általunk feldolgozott személyes adatok 

Elsősorban azokat az adatokat dolgozzuk fel, amelyeket Ön a weboldalunkon keresztül ad meg nekünk.

 Az adásvételi szerződés teljesítéséhez szükséges személyes adatok 

A leggyakoribb adatok, amelyeket a látogatók megadnak nekünk, a rendelési űrlapon keresztül kapott adatok. Ebben az űrlapban a mezők kétféleképpen oszlanak meg.

 Kötelező, amelyek az adásvételi szerződés létrehozásához és az adásvételi szerződés későbbi végrehajtásához szükségesek. Egyszerűen fogalmazva, ezekre az információkra azért van szükségünk, hogy feldolgozhassuk a megrendelését. Ide tartozik a név, vezetéknév, szállítási adatok, számlázási adatok, e-mail és telefon. Ebben az esetben az e-mailt és a telefont arra használjuk, hogy visszaigazolást küldjünk Önnek arról, hogy megrendelése sikeresen beérkezett, hogy kézbesítsük Önnek a fizetési visszaigazolást, hogy szükség esetén EET nyugtát küldjünk Önnek, hogy tájékoztassuk Önt a megrendelése előrehaladásáról, és hogy kommunikáljunk Önnel a megrendelésével kapcsolatban.

Nem kötelező, önkéntesen kitölthető. Segítségükkel pontosabban meghatározhatjuk az Ön igényeit, valamint jobban és hatékonyabban tudjuk feldolgozni a megrendelését, de a tényleges feldolgozáshoz nem szükségesek.

 Felhasználói fiók

Ahhoz, hogy élvezhesse a felhasználói fiók előnyeit, először regisztrálnia kell valamelyik oldalunkon. Ezzel létrehozunk egy helyet, ahol tárolni fogjuk az Ön összes személyes adatát, szállítási és számlázási címét, beállításait, hűségprogram-tagságát, bevásárlólistáit, kedvenceit, nyomon követett termékeit (watchdog), termékértékeléseit, a felmérésekből kitöltött visszajelzéseit és más hasonló adatokat. 

Harmadik fél adatszolgáltatása 

Ha Ön harmadik félre vonatkozó adatokat ad át nekünk, az Ön felelőssége, hogy tájékoztassa az adott személyt, és biztosítsa, hogy elfogadja ezeket az adatvédelmi feltételeket.

 Ez a helyzet például akkor fordul elő, ha Ön megrendel bizonyos árukat, de a szállítást át kell adnia egy másik személynek, aki átveszi a küldeményt. Ekkor tájékoztatnia kell ezt a személyt erről a tényről, és biztosítania kell, hogy elfogadja az adatvédelmi szabályzatot. 

A harmadik fél hozzájárulását a kérésünket követő 48 órán belül bármikor igazolni kell tudnia. Ez azokra az esetekre vonatkozik, amikor egy harmadik fél kéri tőlünk, hogy bizonyítsuk a személyes adatainak feldolgozásához való hozzájárulását. 

Aktivitás az oldalunkon és tartalomkészítés 

Ahhoz, hogy aktív legyen az oldalunkon, és bármilyen tartalmat, például véleményeket, hozzászólásokat, vitaposztokat, hasznosnak minősített véleményeket stb. küldjön vagy hozzon létre, a legtöbb esetben regisztrálnia és be kell jelentkeznie. Ezután ez a tartalom az Ön felhasználói fiókjához kapcsolódik, és ezért az Ön profilképe, kereszt- és vezetékneve látható lehet ezeknél a hozzászólásoknál. A felhasználói fiókjához való kapcsolódással lehetősége van bizonyos tartalmak szerkesztésére vagy törlésére. Ön egyedül felelős az Ön által közzétett tartalmakért és a fiókja alatt végzett tevékenységért, ezért nem javasoljuk, hogy személyes adatait olyan tartalmakon keresztül ossza meg nyilvánosan, amelyeket nem szeretne nyilvánosan elérhetővé tenni. Nem javasoljuk például, hogy az értékelésben emelje ki allergiáját, vagy más módon ossza meg az egészségére vonatkozó információkat. Nem vagyunk felelősek az ilyen magatartásért.

 Az Ön számára küldött üzeneteink olvasottságának részletei 

Ha például e-mailt küldünk Önnek, rögzítjük az üzenet megnyitásának időpontját, az eszközt, amelyen megnyitotta az üzenetet, valamint az eszköz egyéb technikai paramétereit. 

Automatikusan feldolgozott személyes adatok 

A honlapunkon tett látogatása során olyan információkat gyűjtünk, mint az IP-címe, a böngésző beállításai, amelyek segítségével meghatározhatjuk az Ön nyelvi preferenciáit, a meglátogatott oldalakat, beleértve a látogatás dátumát és időpontját, valamint azt, hogy milyen linkekre kattint, hogy a tartalmat az Ön számára érdekesebbé tegyük, és olyan termékeket és tartalmakat kínáljunk, amelyeket értékelni fog.

 Ügyfélvonal

 Ha Ön a weboldalunkon felsorolt telefonszámaink bármelyikét hívja, hívását az ügyfélszolgálat javítása vagy az Ön kéréseinek nyomon követése céljából lehallgathatjuk. Ha a hívás rögzítésre kerül, Önt mindig automatikusan értesítjük a hívás elején.

 Sütik

 Ez az oldal sütiket használ.

 Milyen célból kezeljük az Ön személyes adatait?

 Árubeszerzés

 Leggyakrabban az Ön adatait az adásvételi szerződés teljesítése, azaz a megrendelés sikeres teljesítése és sikeres kiszállítása érdekében dolgozzuk fel. Ebből a célból az Ön adatait továbbíthatjuk harmadik félnek, például a szállítmányozónak, hogy az tudja, melyik címre kell eljuttatnia a csomagját.

 Ügyfélszolgálat

 Folyamatosan igyekszünk javítani ügyfélszolgálatunkat, és ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk reagálni az Ön javaslataira és problémáira, megfelelő dokumentációra van szükségünk, azaz az Ön adataira és az Önnel kapcsolatos maximális információkra.

 Marketing

 Két típusra osztjuk őket:

 E-mail marketing - Kizárólag az Ön beleegyezése vagy az üzleti kapcsolathoz fűződő jogos érdekünk alapján küldünk Önnek kereskedelmi közleményeket e-mailben. Ön bármikor leiratkozhat ezekről a közleményekről, akár közvetlenül a marketingközleményben, akár a "Fiókom" menüpontba belépve és az "Email kommunikációs beállítások" menüpontra kattintva. Igyekszünk a lehető legkevesebb üzenetet küldeni Önnek, és csak olyanokat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdeklik vagy legalábbis tetszenek Önnek. Ön tiltakozhat a feldolgozás ellen (info@northedge.hu).

 Telemarketing és SMS - Kizárólag az Ön hozzájárulása vagy az üzleti kapcsolathoz fűződő jogos érdekünk alapján küldünk Önnek kereskedelmi közleményeket SMS-ben. Ön bármikor lemondhat e kommunikáció fogadásáról, akár közvetlenül a marketingkommunikációban, akár a "Fiókom" menüpontba való bejelentkezéssel és a "Mobilkommunikációs beállítások" menüpontra kattintva. Igyekszünk a lehető legkevesebb üzenetet küldeni Önnek, és csak olyanokat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdeklik vagy legalábbis örömet okoznak Önnek. Ritka esetekben előfordulhat, hogy a marketingosztály vagy az ügyfélszolgálat munkatársa hívás útján veszi fel Önnel a kapcsolatot. Ön tiltakozhat ez ellen a feldolgozás ellen (info@northedge.hu).

 Tartalom testreszabása

 Nem szeretnénk olyasmit ajánlani, aminek nincs értelme az Ön számára, mert az Önről gyűjtött adatokat arra használjuk, hogy személyre szabjuk a webhelyünk tartalmát és kínálatát, valamint a marketingkommunikációt. Például felhasználjuk az Ön által gyakran látogatott termékeket, korábbi rendeléseit (rendelési előzményeit) stb. Ezzel elérjük, hogy olyan termékeket tudjunk ajánlani, amelyek nagyobb valószínűséggel teszik Önt boldoggá, mintha értelmetlenül, véletlenszerűen próbálgatnánk őket.

 Jogszabályi előírások 

Törvényi kötelezettségünk, hogy az Ön néhány személyes adatát rögzítsük. Ezek főként az adásvételi szerződésekkel kapcsolatos adatok és más hasonló adatok, a hatóságok esetleges ellenőrzései és egyéb jogos okok miatt.

 Milyen jogalapon kezeljük az Ön személyes adatait?

 Az adásvételi szerződés végrehajtása és megkötése

 Ha Ön árut vásárol tőlünk, vagy teljesít egy megrendelést, adásvételi szerződés jön létre. Ahhoz, hogy azt sikeresen teljesíteni tudjuk, szükségünk van az Ön személyes adataira, amelyeket a "Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?" részben ismertetünk. beleértve annak felsorolását, hogy milyen adatokról van szó.

 Jogos érdek

 Ezen túlmenően az Ön adatait jogos érdek alapján kezeljük, hogy szolgáltatásainkat fejlesszük, hogy jobban célozzuk azokat, és relevánsabb tartalmat kínáljunk Önnek.

 Megkapott beleegyezés

 Ahhoz, hogy marketing- vagy kereskedelmi közleményeket küldhessünk Önnek, ezt az Ön hozzájárulása alapján kell tennünk. Ez alól kivételt képez az az eset, amikor Ön vásárolt nálunk, mivel jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy a vásárlás alapján elküldjük Önnek ezeket a közleményeket. Természetesen joga van lemondani ezekről a közleményekről, és például közvetlenül az üzleti kommunikációban (e-mail) a lábléc alján, vagy beállíthatja a közlemények küldését a preferenciaközpontban, miután bejelentkezett a fiókomba.

 Abban az esetben, ha Ön a megrendelésen kívül adta meg nekünk a hozzájárulását, akkor is joga van azt bármikor visszavonni, természetesen a fentiekkel megegyező módon.

 Ha nem tudja, hogyan kell leiratkozni, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a (info@northedge.hu) címen, célunk, hogy ne küldjünk Önnek feleslegesen spameket, ha nem szeretné az üzeneteinket.

 Kinek adjuk át az Ön személyes adatait?

 Bizonyos esetekben az Ön személyes adatait harmadik félnek kell továbbítanunk, de ezek a harmadik felek olyan adatvédelmi feltételeket fognak betartani, amelyek a legfontosabb tekintetben megegyeznek a mieinkkel, és nem korlátozzák az Ön jogait. Ezek az esetek a következők:

 Kézbesítés - Ahhoz, hogy az Ön által választott fuvarozó kézbesítse a küldeményt, tudnia kell, hogy hová és kinek. Így az adásvételi szerződés teljesítése érdekében megadjuk a fuvarozónak az Ön nevét és vezetéknevét (vagy annak a személynek a nevét és vezetéknevét, aki a küldeményt átveszi), a szállítási adatokat, az Ön telefonszámát, amelyre a fuvarozó tájékoztatást küld Önnek a szállításról, vagy felhívja Önt a szállítás tisztázása érdekében, és ha megrendelte a küldeményt utánvétellel, akkor megadjuk a fuvarozónak fizetendő teljes összeget is. A fuvarozóknak ezekre az adatokra csak a kiszállításhoz van szükségük, és nem jogosultak ezeket az adatokat más módon felhasználni, azaz a kiszállítást követően kötelesek ezeket az adatokat azonnal törölni.

 Szerződéses értékesítési pontok - A harmadik fél által üzemeltetett szerződéses értékesítési pontjainkra (szolgáltatás ) a hagyományos áruszállításhoz hasonló szabályok vonatkoznak. Az adásvételi szerződés teljesítése érdekében továbbítjuk az árusítóhely üzemeltetőjének az alapvető személyes adatokat (név, vezetéknév) és a rendelési adatokat (rendelési szám, rendelési érték), amelyeket az üzemeltető az általunk üzemeltetett információs rendszerben lát. Ezek az adatok szükségesek ahhoz, hogy a küldemény sikeres kiszállítása a megrendelő részére megvalósulhasson. Az átadás úgy történik, hogy az ügyfél által történő átvételhez szükséges titkos jelszó (pl. a Zásilkovna cégnél) bejelentése történik az átadóhely üzemeltetőjének, aki a jelszót beírja az információs rendszerbe, és a párosítást követően az üzemeltető számára lehetővé teszi, hogy a csomagot átadja az ügyfélnek. Ha az ügyfél elvesztette a jelszót, kérésére a csomag kiadása a személyazonosságának személyi igazolvánnyal történő ellenőrzése után lehetséges, ha a személyi igazolványon szereplő név megegyezik a csomagon szereplő névvel, az üzemeltető az azonosító számnak az információs rendszerbe történő bemásolása után kiadhatja a csomagot. A kiadási pont üzemeltetője visszamenőlegesen nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz, az adatok csak a küldemény kézbesítésének igazolására szolgálnak. Ha az ügyfél ezt a lehetőséget kéri, vagy elfogadja az ajánlatot, automatikusan hozzájárulását adja ahhoz, hogy ezeket az adatokat az általunk üzemeltetett információs rendszerben tároljuk.

 Kártyás fizetés és fizetési gombok - Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 Kereskedelmi kommunikáció - Kereskedelmi kommunikációnk nagy részét egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatáson keresztül küldjük, amelyet titoktartási kötelezettség terhel. Itt továbbítjuk a szolgáltatásnak a kommunikáció tartalmát és azt a kontaktot, akinek a kommunikációt el kell küldeni. A kommunikáció tartalma tartalmazhat néhány személyes adatot, de a szolgáltatásnak nincs joga a szolgáltatási beavatkozásokon túl semmilyen módon kezelni ezt a tartalmat.

 Szerviz és panaszok - Személyes adatokat továbbítunk az áruszállítóinknak vagy a szervizközpontnak is, ha panaszt kérnek.

 Mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait?

 A személyes adatokat két csoportra osztjuk, amelyek szerint a megőrzési időszakot meghatározzuk.

 Kötelező - Ezek azok az adatok, amelyeket a törvény szerint meddig kell megőriznünk. Ezeket az adatokat még akkor sem lehet törölni, ha Ön ezt kéri. Ezek főként az adásvételi szerződéshez kapcsolódó adatok (pl. az adóügyi dokumentumok esetében ez az időtartam legalább 10 év). Annak részeként, hogy képesek legyünk megfelelni az Ön igényeinek és minőségi ügyfélszolgálatot nyújtani Önnek, az Ön elérhetőségi adatait az üzleti kapcsolat lezárásáig és az Ön által megvásárolt árukra vonatkozó garancia lejártáig, valamint további 2 hónapig megőrizzük.

Választható - Ez minden olyan adat, amelyet szolgáltatásaink javítására, kommunikációnk célzására stb. használunk. Önnek bármikor joga van kérni ezen adatok törlését. Ezeket az adatokat is az üzleti kapcsolat időtartamáig, illetve az Ön utolsó tevékenységétől számított 26 hónapig őrizzük meg. A lejáratkor automatikusan töröljük ezeket az adatokat, beleértve az Ön felhasználói fiókját is.

Nem kell aggódnod, hogy lemaradsz és nem tudsz róla. Minden fiók törlése előtt 2 értesítést küldünk Önnek, azzal a lehetőséggel, hogy megtarthatja fiókját, és újabb 26 hónappal meghosszabbíthatja azt. Elsődleges szempontunk, hogy ne pazaroljuk el személyes adatait.

 Hogyan biztosítjuk az Ön személyes adatait?

 A személyes adatokat és az összegyűjtött adatokat elsősorban szervereinken tároljuk, amelyek megfelelően védettek. Folyamatosan javítjuk ezt a biztonságot és felügyeljük az adatokhoz való hozzáférést.

 A böngészője és a szerverünk közötti kommunikációhoz titkosított átvitelt használunk, hogy senki ne tudja lehallgatni ezt a kommunikációt, és hogy az Ön adatai biztonságban legyenek.

 A felhasználói fiókok jelszavait titkosított formában tároljuk, ezért az adatbázisunkhoz való hozzáférés megsértése esetén a támadó nem fogja olvasható formában megkapni az Ön jelszavát.

 Milyen jogai vannak a személyes adatok feldolgozása során?

 Ahogy nekünk is vannak bizonyos jogaink a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatban, úgy Önnek is vannak jogai, amelyeket bármikor gyakorolhat.

 Az Önről kezelt személyes adatokhoz való hozzáférés joga

 Ön jogosult arra, hogy listát kérjen tőlünk az Önről kezelt összes személyes adatáról. Ezt a listát az Ön személyazonosságának megfelelő ellenőrzése után tudjuk Önnek elkészíteni. Ha szeretné megkapni, kérjük, küldje el kérését az alábbi e-mail címre (info@northedge.hu).

 A személyes adatok helyesbítéséhez való jog

 Ha azt tapasztalja, hogy téves személyes adatokat rögzítünk Önről, joga van kérni, hogy helyesbítsük azokat. Nagyon örülünk az ilyen javaslatoknak, és a lehető leghamarabb szívesen kijavítjuk azokat. Ismét csak lépjen kapcsolatba velünk e-mailben (info@northedge.hu).

 A személyes adatok törléséhez való jog

 Önnek joga van kérni az Önről általunk feldolgozott valamennyi személyes adat törlését, kivéve azokat, amelyek megőrzésére törvény kötelez minket, vagy amelyeket egy folyamatban lévő adásvételi szerződés teljesítéséhez használunk, és amelyek nélkül nem tudnánk sikeresen megkötni. Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba e-mailben (info@northedge.hu), hogy kérje személyes adatainak törlését.

 A személyes adatok feldolgozása elleni tiltakozáshoz való jog

 Ha úgy érzi, hogy személyes adatait jogellenesen kezeljük, tiltakozhat ez ellen. Bizonyos adatokat jogos érdekünk keretében kezelünk, és ezeket az okokat szívesen megadjuk Önnek, csak írjon nekünk e-mailben (info@northedge.hu), és adja meg, hogy milyen adatokat gyűjtünk, amelyek védelmét kéri.

 A személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos panasz benyújtásának joga

 Örömmel vesszük, ha bármilyen, az adatvédelemmel kapcsolatos kifogást vagy kérdést közvetlenül nekünk küld, hogy azonnali segítséget vagy támogatást tudjunk nyújtani az ügy megoldásához. Csak írjon nekünk egy e-mailt (info@northedge.hu). A fenti eljárások alkalmazása azonban semmilyen módon nem korlátozza az Ön azon jogát, hogy panaszt tegyen az adatvédelmi hatóságnál.

 GDPR

 A Vevő tudomásul veszi, hogy az adásvételi szerződés megkötése, annak későbbi teljesítése (a megrendelés feldolgozása, az áru elszállításának és átadásának biztosítása), valamint a hibás teljesítésből eredő jogok esetleges rendezése (reklamáció) céljából az Adatkezelő az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete, az általános adatvédelmi rendelet (a továbbiakban: GDPR) alapján kezeli és tárolja személyes adatait az alábbi körben: név, vezetéknév, cím, e-mail cím és telefonszám, opcionálisan a cég neve.

 A személyes adatok feldolgozásának jogalapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja szerint egy olyan szerződés teljesítése, amelyben a vásárló félként vesz részt.

 A vásárló személyes adatokkal kapcsolatos jogai

 A Vevő tudomásul veszi továbbá, hogy a GDPR 15-21. cikke szerint joga van:

 (a) a személyes adatokhoz való hozzáférés, amely magában foglalja azt a jogot, hogy az adatkezelőtől megerősítést kapjon arról, hogy kezelik-e a rá vonatkozó személyes adatokat, és ha igen, akkor azt a jogot, hogy hozzáférjen ezekhez a személyes adatokhoz és a GDPR 15. cikkében meghatározott információkhoz;

 b) a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítésére, és az adatkezelés céljait figyelembe véve a vásárlónak joga van a hiányos személyes adatok kiegészítésére, többek között a GDPR 16. cikke szerinti kiegészítő nyilatkozat megadásával;

 

  1. c) a törléshez való jog ("az elfeledtetéshez való jog"), amely abban áll, hogy az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törli a vásárlóra vonatkozó személyes adatokat, amint azok már nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez, kivéve, ha a további feldolgozásuknak más jogalapja van;

 

  1. d) a személyes adatok feldolgozásának korlátozására a GDPR 18. cikkében meghatározott esetekben;

 

  1. e) az adatok hordozhatóságára a GDPR 20. cikke értelmében;

 

  1. f) tiltakozhat a személyes adatok feldolgozása ellen a GDPR 21. cikke alapján.

Kérésre az ügyvezető a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül minden esetben tájékoztatást nyújt a vevőnek a megtett intézkedésekről.

 A személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos kételyek esetén a vásárlónak joga van a Személyes Adatvédelmi Hivatalhoz fordulni, amely a terület felügyeleti hatósága, és panaszt tenni nála.

  

Az Adatvédelmi szabályzat 2023. január 1-jétől érvényes és hatályos.